BİR ANİME YAPMA ŞANSIN OLSA NASIL YAPARDIN ?

Bir anime yapmak istesen ve bunu yapabilecek bilgi birikimine sahip olsan nasıl bir anime yapmak isterdin ? 




İlk başta anime türlerini incelemek lazım, bakalım hangi anime türü bize en uygun geleni.


  1. Aksiyon.
  2. Macera.
  3. Komedi.
  4. İblisler.
  5. Dram.
  6. Ecchi(Hafif  +18).
  7. Fantastik.
  8. Oyun.
  9. Harem.
  10. Hentai(Sapık).
  11. Tarihi.
  12. Korku.
  13. Josei(Yetişkin Kadın).,
  14. Kids(Çocuklar İçin).
  15. Sihir.
  16. Dövüş Sanatları.
  17. Robot.
  18. Askeri.
  19. Müzik.
  20. Gizem.
  21. Parodi.
  22. Polisiye.
  23. Psikolojik.
  24. Romantik.
  25. Okul.
  26. Bilim Kurgu.
  27. Seinen(Yetişkin Erkek).
  28. Shoujo(Genç Kız).
  29. Shounen(Genç Erkek).
  30. Shoujo Ai – Shounen Ai(Eşcinsel).
  31. Hayattan Kesit.
  32. Uzay.
  33. Spor.
  34. Süper Güçler.
  35. Doğa Üstü Güçler.
  36. Vampir.
  37. Yoai - Yuri (Eşcinsel Sapık).

Tam tamına 37 tane tür listeledik size, siz olsanız bunlardan hangisini veya hangilerini konu alıp anime yapmak isterdiniz?





Ben olsam aksiyon, komedi ve doğa üstü güçler türlerinin bir karışımını seçerdim. Belki de işleri biraz daha ilginçleştirmek adına birazda iblisler türüne uğrardım. 

Peki nasıl bir şey olması gerekiyor yani ne için yapıyoruz bu animeyi? Zevk için mi? Para için mi ? Ünlü olmak için mi ? Yeteneklerimizi gün yüzüne çıkarmak için mi? 

Kararınızı verdiniz mi ? Kendim için konuşacak olursam, yapabileceğim bir şeyi fiziksel bir yapıya dönüştürmek için yani yeteneklerimi gün yüzüne çıkarmak için diyebilirim. Tabi ki de işin içine girince para kazanmak, ünlü olmak vb şeylerde girerdi mutlaka ama zevk almak için yapardım. Ne olursa olsun, ne kadar üstün bir yeteneğin olursa olsun, eğer yaptığın işten zevk almıyorsan, alamıyorsan boş ver o işi yapma daha iyi çünkü istediğin sonucu asla elde edemezsin. 




Evet artık ne için yapmamız gerektiğine karar verdik ve zevkte alıyoruz yaparken, eee geriye neler kaldı bir bakalım; Pazar ve izleyici kitlesi. 

Pazar derken perşembe pazarından bahsetmiyorum tabi ki de :) Nerelerde yayınlayacaksın? Nasıl bir izleyici kitlesi oluşturacaksın? Ne kadar bütçe ayarladın? Pazar işi teferruat tabii, en sevmediğim kısımda pazar işi. Hangi konuda olursa olsun fark etmez; paranı, malını ve alıcını düzgün ayarlayamadığın anda her şey çöküşe uğrar. Tamam biliyorum para her şey değil, bu animeyi para için yapmıyoruz ve para kazanma gibi bir derdimiz yok. O zaman alıcı adımına geçiyoruz yani izleyici kitlesi. Kimlerin izlemesini istiyoruz? Bana kalırsa herhangi bir kesime hitap etmesini istemem. 7 den 70 e, romantik sevenden korku sevene, kısa yapım sevenden uzun yapım sevene tüm herkes animemi izlesin isterim.

Bu yazının devamı en kısa zamanda gelecektir, eğer sevdiyseniz veya hoşunuza gitmediyse dahi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.


Yorumlar

  1. Bence çok güzel olmuş en yakın zamanda devamınıda okumak istiyorum. Anime ile ilgili böyle yazı yazanlara denk gelinmiyor fazla.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder