SEVGİLİ VEYA FLÖRT İLE İZLENECEK ROMANTİK ANİME ÖNERİLERİ

 ANİME SAMA TR iyi okumalar diler.





Bu yazımda anime izleyen sevgili yada flört ile baş başa kaldığınızda Netflix'ten film izlemek yerine, sizi zaman geçtikçe birbirinize daha da bağlayacak olan kimi zaman güleceğiniz kimi zaman ise ağlayacağınız birbirinden romantik anime önerilerinde bulunacağım. İyi okumalar.





5. Shigatsu wa Kimi no Uso.

Tür: Müzik, Romantizm, Okul, Shounen, Dram.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayısı: 22.
Başlama Yılı: 2014.
İzleyici Puanı: 9.18/10 üzerinden.





Piano dahisi Arima Kousei, çocuk müzisyenler yarışmasını kazandıktan sonra herkes onun adını öğrenmiştir. Fakat; ona en çok destek veren annesinin ölümünden sonra zihinsel ve duygusal bir çöküş yaşayan Kousei, artık kendi piyanosunun sesini bile duyamaz olmuştur. Bu olayın üstünden iki sene geçtikten sonra bile, piyanoya dokunamayan Kousei, bütün yaşamını böyle gideceğini düşünürken tanıştığı bir kız her şeyi değiştirecektir. Başına buyruk bir kemancı olan Miyazono Kaori, Kousei’nin müzik hayatına geri dönmesine yardım eder ve onu alışık olmadığı bir stilin içine sürükleyerek yeni şeyler keşfetmesini sağlar. Hikâyemiz, ikilinin ve arkadaşlarının müzik ile yaşadıkları maceraları konu alıyor. Aynı adlı mangasından uyarlanmıştır.





4. Ao Haru Ride.


Tür: Shoujo, Romantizm, Okul, Yaşamdan Kesitler, Komedi, Dram.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayısı: 12.
Başlama Yılı: 2014.
İzleyici Puanı: 8.89/10 üzerinden.





Yoshioka Futaba'nın, yeni bir lise öğrencisi olarak imajını ve hayatını baştan yaratmak istemesinin birkaç sebebi vardır. Sevimli görünümünden dolayı, ortaokulda kız arkadaşları tarafından dışlanmıştır ve bir yanlış anlaşılma yüzünden, hayatı boyunca hoşlandığı tek erkek olan Tanaka-kun'a aşkını ilan edememiştir. Şimdi lisede, arkadaşları onu yine kıskanmasın diye, mümkün olduğunca erkeksi görünmeye kararlıdır. Hayatını böyle mutlu mesut bir halde sürdürürken, tekrar Tanaka-kun'la karşılaşır, ama şimdiki adı Mabuchi Kou'dur. Ona, çocukken kendisinin de aynı duyguları beslediğini, ama artık hiçbir şeyin aynı olamayacağını söyler. Futaba, üç yıl önce başlamaya fırsat bile bulamamış aşkını sürdürebilecek midir?




3. Sakurasou no Pet no Kanojo.


Tür: Romantizm, Okul, Yaşamdan Kesitler, Komedi, Dram.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayısı: 24.
Başlama Yılı: 2012.
İzleyici Puanı: 8.32/10 üzerinden.





Aslında oldukça yeni bir anime sayılabilir fakat günümüz standartlarına çok iyi bir şekilde uyum sağlayarak, izleyicilere muhteşem bir romantizm gösterisi sunmaktadır. Etkileyici bir hikâye, göz alıcı görsel efektler ve muhteşem animasyonların yer aldığı ağırlıklı olarak romantizm içeren fakat arada yüzünüzü güldürmeyi de unutmayan bir anime olduğunu söyleyebilirim. Yoshioka Futaba, yaşıtları gibi asi ve kaba bir kız değildir hatta sevimli olmasından kaynaklı da pek fazla sevilmez. Ortaokul hayatı bu sebeple onun için eziyet gibi geçmiştir. Fakat şimdi lisede ve her şeye yeniden başlaması için bir şansı mevcut.




2. Golden Time.


Tür: Romantizm, Komedi.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayısı: 24.
Başlama Yılı: 2013.
İzleyici Puanı: 8.78/10 üzerinden.






Tada Banri liseden mezun olduğu gün arkadaşlarıyla birlikte kasabalarındaki ahşap köprü üzerinden evlerine giderlerken, suda bir şey gördüğünü sanan Banri ne olduğuna bakmak isterken köprüden düşer ve yaralanır. Yaraları iyileşir lakin bu kazadan sonra hafızasını kaybeder. Geçmişte tanıdığı herkes artık bir yabancıdır. Buna kendide dahil çünkü artık başka biridir. Ailesi sürekli bildikleri ve sevdikleri Banri'nin ne zaman geri geleceğine dair ümitlerini korumaktadır. Banri kazadan sonra üniversite sınavlarına hazırlanır ve hukuk fakültesini kazanır. Üniversite için Tokyo'da annesiyle birlikte bir ev kiralar ve evin eşyalarını düzdükten sonra annesi kasabasına geri döner. Banri artık koca şehirde tek başınadır.




1. Bunny Girl Senpai.


Tür: Romantizm, Komedi, Okul, Doğaüstü Güçler.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayısı: 13.
Başlama Yılı: 2018.
İzleyici Puanı: 9.23/10 üzerinden.





Puberte Sendromu; söylentilere göre yalnızca ergenlik çağındakilerde görülebilen gizemli bir sendrom. Örneğin; Sakuta Azusagawa'nın önünde aniden ''tavşan kostümlü kız'' belirir. Bu kızın gerçek kimliği Mai Sakurajima adında, bugünlerde pek bir durgun, gençler arasında şöhret sahibi bir lise son sınıf öğrencisidir. Nedeni bilinmez, baştan çıkarıcı cazibesini onun dışında kimse göremez. Zihinde canlanan bu ilginç olayın arkasındaki gerçeği ortaya çıkartırken; Sakuta, Mai'ye karşı olan hislerini fark etmeye başlar. Gökyüzünün ve dalgaların parladığı bu şehirde, Sakuta farklı kadınlar ile de karşılaşır. Sakuta bahsi geçen sendromdaki tuhaf kadınlarla karşılaşmasının ardındaki gerçeği ortaya çıkartabilecek mi?




Ekstra: Kimi no Na wa(Film).


Tür: Romantizm, Dram, Okul, Doğaüstü Güçler.
Yayın Yılı: 2016.
İzleyici Puanı: 9.27/10 üzerinden.





Mitsuha, kırsal kesimde, dağların etrafını sardığı bir kentte yaşamaktadır. Belediye başkanı olan babası genellikte evde bulunmadığından evinde daha çok ilkokul öğrencisi kız kardeşi ve büyük annesiyle kalan Mitsuha her ne kadar dürüst bir kişiliğe sahip olsa da ailesinin Shinto tapınağına ait geleneklerden ve babasının seçim kampanyasında yer almasından hiç hoşlanmamaktadır. Kırsal kesimde yaşadığı için içten içe üzülmekte ve Tokyo’daki harikulade şehir hayatını arzulamaktadır. Taki ise Tokyo’nun merkezinde yaşayan liseli bir gençtir. Arkadaşlarıyla zaman geçirmekten hoşlanan ve bir İtalyan restoranında yarı zamanlı çalışan Taki, mimariye ve güzel sanatlara ilgi duymaktadır. Günlerden bir gün rüyasında daha önce hiç gitmediği dağlar arasına kurulmuş bir şehirde yaşayan genç bir kız olduğunu görür. Mitsuha ise erkek olduğu bir rüya görecektir. Rüyalarının arkasındaki sır nedir?



Arkadaşlar yazımız buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Instagram'dan takip edin: @animesamatr

İletişim için: animesamatr@gmail.com

Yorumlar