YENİ BAŞLAYANLARIN SIKILMADAN İZLEYECEĞİ 10 ANİME ÖNERİSİ

ANİME SAMA TR herkese iyi okumalar diler. Bu yazı, ANİME SAMA TR sayfasının ilk yazısıdır, bu yüzden yazım yanlışı vb. bir hata da bulunursam özür dilerim.





Bu yazımda, daha önce hiç anime izlememiş, animeyi sadece arkadaşlarından duymuş, animeye karşı ön yargısı olan veya sadece bir kaç anime izleyip animeye hala ısınamamış kişilerin bile sıkılmadan ve bir solukta izleyip bitirecekleri 10 anime önerisinde bulunacağım. Hadi başlayalım.



10. Full Metal Alchemist.

Tür: Fantastik, Büyü, Aksiyon, Shounen, Macera, Askeri, Komedi, Dram.
Devam Durumu: Bitti.
Sezon Sayısı: 2.
Toplam Bölüm Sayısı: 115.
Başlama Yılı: 2003.
İzleyici Puanı: 8.16/10 üzerinden.






“İnsan bir şeyleri feda etmeden hiçbir şey elde edemez, Bir şeyi elde etmek istiyorsan ona eş değerde bir şey sunmalısın, Bu simyanın eşdeğer değiş-tokuş prensibidir”.

Simya ilmi ile annelerini yeniden hayata döndürmeye çalışan iki kardeş, çalışmaları sırasında meydana gelen bir kaza sonucu bedenleri bozulur. Bu kaza sonucu Edward bazı uzuvlarını kaybederken, küçük kardeş Alphonse tüm bedenini kaybederek mekanik bir vücut içerisinde yaşamaya başlar. Araştırmalar sonucunda annelerini geri getiremeyeceklerini anlarlar. Edward, kardeşinin bedeninin bedenine olanlardan kendini sorumlu tutar ve bu hatayı telafi edebilmek için kardeşi Alphonse ile simyayı daha çok öğrenmek amacıyla bir yolculuğa çıkar.



9. Dr. Stone.

Tür: Bilim Kurgu, Shounen, Macera.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayası: 24.
Başlama Yılı: 2019.
İzleyici Puanı: 9.23/10 üzerinden.




Sıradan bir günde, dünyanın üzerine aniden parlayan güçlü bir ışık tüm insanlığı taşa dönüştürmüştür. Binlerce yıl sonra uyanan liseli Taiju, kendini taş heykellerin arasında bulur. Ama yalnız değildir! Onun bilime aşık dostu Senku aylar önce uyanmış ve tek başına medeniyeti tekrardan kurma çabası vermektedir. Bunu gören Taiju ona katılır ve medeniyeti yeniden kurma macerası başlar.



8. Attack on Titan.

Tür: Fantastik, Shounen, Aksiyon, Süper Güçler, Askeri, Dram.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 3.
Toplam Bölüm Sayası: 59.
Başlama Yılı: 2013.
İzleyici Puanı: 8.82/10 üzerinden.





Yüzyıllar evvel insanlık devler tarafından yok olmanın eşiğine gelmiştir. Dilden dile dolaşan hikayelerdeki gibi devler, uzun, zekadan yok yoksun, zevk için insan yiyen korkunç varlıklardır. Yok olmaktan kurtulan az sayıdaki insan, en uzun devden bile uzun surlar inşa ederek çevrelediği şehrin koruması altında hayatlarını sürdürmüşlerdir. Surlar sayesinde 100 yıldan uzun süredir tek dev dahi şehre ayak basmamıştır. Henüz küçük yaşta olan Eren ve sütkardeşi Mikasa Büyük bir sarsıntı sonrası devlerin surları yıkışına tanık olur. Korku içerisinde annelerinin yanına gitmek isteyen kardeşler, annelerinin bir dev tarafından canlı canlı yenilmesine tanık olurlar. Bunu gören Eren, tüm devleri öldürerek annesinin intikamını almaya yemin etmiştir.



7. DARLING in the FRANXX.

Tür: Meka, Aksiyon, Romantizm, Bilim Kurgu, Dram.
Devam Durumu: Bitti.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayası: 24.
Başlama Yılı: 2018.
İzleyici Puanı: 9.21/10 üzerinden.






Uzak bir gelecekte dünya mahvolmuş, insanlık hareketli kale şehir Plantation’u kurmuştur. Plantation’da Pilot olmak üzere yaratılmış çocuklar aynı zamanda kuş kafesi olarak bilinen Mistillteinn’da yaşamaktadırlar. Burada gökyüzündeki özgürlük ya da dış dünya hakkında hiçbir şey bilmeden hayatlarını sürdüren ve Franxx adı verilen robotların pilotluğunu yapan çocukların tek görevi Kyouryuu adı verilen devasa yaşam formlarıyla savaşmaktır. Bu çocuklar için Franxx’ler hayatlarının anlamıdır. Bir zamanlar dahi olarak bilinen Code:016 kod isimli Hiro, görevini yerine getiremeyip başarısız olduğunda varlığı anlamını yitirmiştir. Günün birinde Zero Two ismiyle kendini tanıtan ve başının iki yanında boynuzları bulunan gizemli bir kızla tanışır.




6. One Punch Man.

Tür: Aksiyon, Parodi, Bilim Kurgu, Süper Güçler, Doğa Üstü Güçler, Seinen, Komedi.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 2.
Toplam Bölüm Sayası: 24.
Başlama Yılı: 2015.
İzleyici Puanı: 9.27/10 üzerinden.





Ayna gibi parlayan kel kafası, boş bakışları ve cansız görünen yapısı ile tamamen sıradan görünen Saitama adında bir genç vardır. Ama bu sıradan yapısı sizi kandırmasın, aksine kendine zorlu rakipler arayan bir süper kahraman o. Güçlü rakipler bulma amacı ile kahramanlar birliğine katılır ve arayışına oradaki maceralarla başlar. Animenin isminin neden One Punch Man olduğu izlemeye başladığınızda anlayacaksnız(burada söylersem spoiler olur çünkü).




5. Re: Zero.

Tür: Fantastik, Psikolojik, Gerilim, Dram.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 2.
Toplam Bölüm Sayası: 38.
Başlama Yılı: 2016.
İzleyici Puanı: 9.11/10 üzerinden.





Ansızın, lise öğrencisi Natsuki Subaru gittiği mahalle bakkalındaki dönüş yolunda öteki dünyaya çağırılır. Hayatının en büyük dönüm noktası böyle başlıyordu, kimin tarafından çağrıldığını dahi bilmez durumdadır ve saldırıya uğradığında işler çok daha kötü bir hal alır. Ama gümüş saçlı gizemli bir kız ve onun sihirli kedisi onu kurtardığında, Subaru ona olan iyilik borcunu ödemek için işbirliği yapmak zorunda kalır. İkisi beraber ipuçlarını bir araya getirdiğinde, Subaru ve kız saldırıya uğrayıp öldürülür. Bundan sonra, Subaru ''Ölümden Dönüş'' adlı yeteneği kazanmış halde uyanır ve zamanı ölümden geri alabilen çaresiz biri haline gelir. Umutsuzluğun ötesinde, acaba kızı ölümün kaderinden kurtarabilecek midir?





4. No Game No Life.

Tür: Fantastik, Oyun, Macera, Doğa Üstü Güçler, Komedi, Ecchi.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayası: 12.
Başlama Yılı: 2014.
İzleyici Puanı: 8.95/10 üzerinden.





Kız ve erkek kardeş olan Sora ve Shiro, oyun dünyasında ün yapmış ve ünleri internette yayılmış, evlerinden hiç çıkmayan iki parlak NEET’tir. Hikaye, gerçek hayatı da başka bir berbat oyun olarak gören bu iki kardeş etrafında şekilleniyor. Bir gün “Tanrı” adında bir kişi tarafından alternatif bir dünyaya çağırılırlar. Burada Tanrı, bütün savaşları yasaklamıştır ve “her şeyin oyunlarla karara bağlanacağı” bir dünya yaratmıştır, hatta ülke sınırlarının bile. İnsanlık, diğer ırklar tarafından arta kalan şehirlere doğru geri püskürtülmüştür. Acaba hiçbir işe yaramaz Sora ve Shiro, bu alternatif dünyada “insanlığın kurtarıcısı” olabilecekler mi?



3. Demon Slayer.

Tür: Tarihi, Aksiyon, Shonen, Doğa Üstü Güçler, Şeytanlar.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 1.
Toplam Bölüm Sayası: 26.
Başlama Yılı: 2019.
İzleyici Puanı: 9.32/10 üzerinden.





Efsanelere göre geceleri ormanlarda insan yiyen iblisler dolaşırmış, açlığı dinmek bilmeden önüne gelen insanlara saldırıp onları yermiş. Başka bir efsaneye göre bu iblisleri öldürüp insanlığı koruma amacı güden iblis avcıları varmış. Tanjiro ise babasını erken yaşta kaybetmiş, evinin en büyük erkeği olarak kasabada kömür satarak dağ yamaçlarındaki evine ekmek götürür. Ama bir gün kasabadan eve döndüğünde ailesini katledilmiş şekilde bulurama kardeşi Nezuko hala yaşıyordur. Acele ile onu sırtına alır ve hekim bulmak kasabanın yolunu tutar, bu sırada Nezuko uyanır ama artık insan değil bir "iblis"tir. Şansa yakında iblis avcısı bulunur ve Nezuko'yu öldürmek ister. O sırada iblis olmasına rağmen hala insani duygularını ve düşüncelerini kaybetmemiş Nezuko abisi Tanjiro'yu korur. Bunu gören iblis avcısı Tanjiro'nun iblis avcısı olması onu bir kılıç ustasına yönlendirir ve asıl hikaye burada başlar.




2. Ansatsu Kyoushitsu.

Tür: Aksiyon, Okul, Shounen, Komedi.
Devam Durumu: Bitti.
Sezon Sayısı: 2.
Toplam Bölüm Sayası: 47.
Başlama Yılı: 2015.
İzleyici Puanı: 9.01/10 üzerinden.





Kunugigaoka Ortaokulu öğrencilerinin mezun olmadan önce bir görevi vardır; o da Ay’ın %70’ini yok eden ve 1 yıl içinde Dünya’yı da yok edecek olan öğretmenleri Koro-sensei’yi öldürmektir. İşin aslına bakacak olursak Dünya’yı bir yıl içinde yerle bir edeceğini duyuran Koro-sensei; bundan önce tüm ülkelere şöhreti kötü 3-E sınıfının öğretmeni olup 1 yıl süreyle öğrencilere kendisini nasıl öldürebilecekleri konusunda eğitim vermeyi önerir.



1. Nanatsu no Taizai.

Tür: Aksiyon, Fantastik, Shounen, Macera, Doğa Üstü Güçler, Ecchi, İblisler.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 3.
Toplam Bölüm Sayası: 72.
Başlama Yılı: 2014.
İzleyici Puanı: 9.09/10 üzerinden.





Bazılarının hala canlı olduklarını iddia etmelerine rağmen Yedi Ölümcül Günah, İngiltere Krallığı'nı devirme komploları kurup, Kutsal Şövalyeler tarafından köklerinin kazındığı söylenen bir grup şeytani şövalyelerdir. 10 yıl sonra da Kutsal Şövalyeler hükümete darbe düzenlemiş, krala suikast yapmış ve krallığın yeni zalim hükümdarları olmuşlardır. Kralın tek kızı olan Elizabeth de Yedi Ölümcül Günah'ı bulup krallığı geri almak için onlardan yardım temin etmek amacıyla bir yolculuğa çıkmıştır.




Ekstra: Haikyuu!!.

Tür: Aksiyon, Fantastik, Shounen, Macera, Doğa Üstü Güçler, Ecchi, İblisler.
Devam Durumu: Devam Ediyor.
Sezon Sayısı: 5.
Toplam Bölüm Sayası: 75.
Başlama Yılı: 2014.
İzleyici Puanı: 9.13/10 üzerinden.





Bir şans etkinliği Shouyou Hinata’nın voleybol aşkını tetikler. Takımında hiç oyuncu yoktur ama bir şekilde gayret ederek “Kortun Kralı” olarak bilinen, süper star, Tobio Kageyama tarafından ezildikleri ilk ve son Orta okullar ligi maçına çıkmayı başarırlar. İntikam ateşiyle yanıp tutuşan Hinata, nefret ettiği ezeli rakibi Kagayema’yla karşı karşıya gelmek için Karasuno Lisesi’nin voleybol takımına kaydolur. Tek amacı intikam almaktır! Haruichi Furudate’nin kaleminden dinamik ve kanı kaynayan gençliği anlatan bir voleybol hikayesi.



Arkadaşlar bu yazı buraya kadardı, okuduğunuz için teşekkür ederim.

Instagram'dan takip edin: @animesamatr

Öneri, görüş ve şikayetleriniz için: animesamatr@gmail.com

Yorumlar

  1. Attack on Titan, Haikyuu!! ve Full Metal Alchemist'i izlemedim daha, onun haricinde tüm önerdiğiniz animeleri izledim ve genelde ilk animeye başladığım zamanlarda izlediğim animelerdi. Gerçekten animeye yeni başlayanlar için birebir bi liste olmuş. Bu arada instagram da takip ettim sizi, çok güzel paylaşımlarınız var. Bu serilere benzer bloglar oluşturursanız çok sevinirim. Örneğin romantik, komedi, aksiyon vb. anime önerileri gibi yazılarınız olursa sevinerek takip ederim. Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder